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Met deze wenst de NAC u op de hoogte te brengen van
enkele wijzigingen en verklaringen in het domein van de
arbitrage:

1.

Er heerst enige verwarring op de tabel t.170 rond verwoording
“Acte vindicatif’ (t.26) (RODE KAART) en “Acte vindicatif” (t.149)
(ZWARTE KAART). De artikels in het FIE reglement leggen wel het
verschil uit maar een zelfde bewoording voor verschillende sancties
wordt gebruikt op t.170 .

Het blijkt hier om een fout te gaan maar enkel in de tabel art. 1.170,
welke bij de volgende editie zal verbeterd worden.

De artikels t.26 en t.149 blijven van toepassing maar enkel t.26 is
van toepassing bij een “acte vindicatif” waarvoor de sanctie een
RODE kaart is.

Er wordt op gewezen dat bij een “treffer tijdens val” GEEN sanctie
meer is voorzien. Maar de treffer die tijdens of na de val wordt
gezet, moet worden geannuleerd 1.56.10. Dit geldt zowel voor de
treffers van de schermer die valt en/of van de schermer die niet
valt.

Daarentegen bij “opzettelijke val om treffer te ontwijken” t.121.2
wordt wel de sanctie GELE kaart gegeven.

Verder wordt uw aandacht gevestigd op de fout van “het wapen
opzettelijk loslaten/laten vallen” t.56.11 wat bestraft wordt met een
RODE kaart.

Sinds de bestraffing van de non-combativiteit is gewijzigd, wensen
wij toch nog eens de aandacht te vestigen op de invloed van
een ZWARTE P-kaart bij een wedstrijd per ploeg. 0.99 & t.124.

In tegenstelling tot voordien kan/mag er GEEN wissel van schermer
meer plaatsvinden (waardoor de ZWARTE P-kaart ongedaan werd
gemaakt). Een ZWARTE P-kaart per ploeg is dus definitief.
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